Berichten uit de Plantweerd

De Plantweerd is een strook groen in de Ruysdaelstraat in de wijk  Zandweerd in Deventer. We schrijven in het infomagazine van de wijk dat 4 keer in het jaar uitkomt, over onze werkzaamheden. En hopen zo de bewoners van de wijk te betrekken bij een mooi stukje groen. 

Binnenkort zullen ze te zien zijn, de 1000 bloembollen die we in oktober en november in de Plantweerd hebben gepoot. Tulpen, narcissen, blauwe druifjes en hyacinten.  Met een groep vrijwilligers hebben we ze op verschillende plekken in de grond gezet. Wij verheugen ons er op.

Ondanks het erge droge weer deze zomer, hebben de planten zich aardig hersteld.

Wij zijn de afgelopen maanden druk geweest met het opschonen van de paden. Door de kou zijn we er nog niet helemaal mee klaar, maar dat pakken we binnenkort weer op. De bessenstruiken zijn we aan het snoeien, zodat er  in de zomer weer bessen zijn.

Een bijzondere struik staat te bloeien, vooraan tegenover het houten bankje. Het is de winterkamperfoelie. Een struik vol kleine witte bloemetjes die sterk naar vanille ruiken. Over een tijdje zullen de bessen verschijnen die knalrood zijn en de vorm van hartjes hebben.  Hoe mooi kan het zijn. De Latijnse naam is:  Lonicera fragnantissima.

 

Onze plannen voor het nieuwe jaar zijn:  Nieuwe naamborden en meer vogelhuisjes die ze nu bij De Linde aan het beschilderen zijn. We wachten op nieuwe bomen die in de plaats komen van de door de storm omgewaaide bomen. Over de plekken waar ze komen zijn we nog in overleg. En natuurlijk onkruid wieden.

Wij hebben er weer zin in. Hopelijk geniet U ook zo van de tuin als U erdoor/langs loopt.

Yolanda, Fenni, Anneli, Gerard, Doreen en Willemien.   Vrijwilligers van de Plantweerd.

WILLEMIENHOLTERMAN.NL

Anthonie van Dyck Straat 2
7412 RM  DEVENTER

WILLEMIENHOLTERMAN.NL - COPYRIGHT © 2018 ITHH.NL