Workshop tekenen met zentangle patronen

15 mensen uit het onderwijs hebben zich opgegeven voor een workshop. Het is tekenen met zen-tangle patronen, om het zelf verder te gebruiken, de rust te ervaren van het geconcentreerd met tekenen bezig te zijn en het eventueel door te geven aan de leerlingen van hun eigen lessen. Tekenen met de zen-tangle patronen leent zich uitstekend voor het aanleren van een tekenmanier waarbij een moment rust in het hoofd als extra wordt ervaren.

Via een vel meegenomen tangle patronen, kan iedereen aan de slag. De patronen zullen een hulpmiddel zijn voor het begin van het tekenen, daarna is het, gedachten los laten en op gevoel verder werken.

De patronen zijn van een zekere eenvoud die makkelijk te leren zijn. Hier telt: oefening baart kunst. Na een tijdje  uitproberen is het de bedoeling dat een meegenomen patroon van een in elkaar te vouwen piramide, gebruikt gaat worden om het geoefende in praktijk te brengen. En de  4 vlakken  met meerdere patronen gevuld gaan worden.

Het gebruiken van een piramide vorm heeft veel mogelijkheden om de zen-tangle patroontjes op een creatieve manieren te gebruiken en eventueel zelf nieuwen te bedenken.

Na de workshop gaat zo iedereen met een klein object  naar huis, om zo naast het genoegen van het tekenen een herinnering aan de workshop over te houden. En natuurlijk een stimulans om er weer opnieuw aan te beginnen en anderen te stimuleren.

Het was stil tijdens het tekenen, wat hen zelf ook opviel. Een teken dat ook het zen element werkte.


WILLEMIENHOLTERMAN.NL

Anthonie van Dyck Straat 2
7412 RM  DEVENTER

WILLEMIENHOLTERMAN.NL - COPYRIGHT © 2018 ITHH.NL