Workshop met groep 8 en openluchtexpositie Plantweerd  Deventer

Dit zijn de resultaten van de workshop met:  natuurlijke materialen drukwerken maken. Deze workshop hadden we op 1 november j.l.  met leerlingen, docenten en vrijwilligers van de Plantweerd. Belangrijk hierbij is de bewustwording van leerlingen voor het groen in hun eigen omgeving. 

Lees verder

Vrijwilliger in de Plantweerd

Wat wij in de Plantweerd als vrijwilliger aan het doen zijn.

De Plantweerd heeft weer een warme droge periode achter de rug. Maar na een paar flinke regenbuien ziet het er weer groen uit. Die regenbuien hebben ook de nieuwe infobordjes een beetje aangetast. De bevestiging is nog niet optimaal, daar werken we aan. Wij als vrijwilligers kregen het idee om de gebruikers van de Plantweerd iets meer te kunnen bieden dan alleen een schoon wandelpad. Er is zoveel te zien, waarover we onze eigen enthousiasme graag met U willen delen.  Dit is de eerste keer dat we deze Plantweerd  expositie hebben geplaatst. Met de volgende zijn we bezig. Als iemand ons met deze activiteit wil helpen, bent U van harte welkom. 

Lees verder

Samenwerking voor Pakje Kunst

Speciale Editie:

2 professionele kunstenaars voor Pakje Kunst.

Willemien Holterman en Willemien van Gurp wonen en werken in Deventer. De samenwerking was een boeiende en inspirerende uitdaging. Niet alleen de voornaam Willemien verbindt, maar ook de liefde voor grafiek, o.a. monoprint, etsen/kleuretsen, lino-uitsneden.

Tijdens de samenwerking hebben we op elkaars monoprint gereageerd, door er een nieuwe drukgang overheen te zetten of aan toe te voegen. De kleuren vinden zichzelf door de verschilllende drukgangen. We lieten ons verrassen door de bijzondere kunstwerkjes die we onder de pers uitddraaiden. Het maakt de samenwerking tot een bijzondere waardevolle ervaring.

Omslag voor dichtbundel

Een vraag van Isis;

Zou jij de omslag voor mijn dichtbundel willen maken die binnenkort wordt uitgegeven? 

De titel zal;  ” Maak me als was” worden. En ik heb voorkeur voor de kleur donker roze.

Mijn antwoord was:  wat fijn dat je het aan mij vraagt, en ik ga er mijn best voor doen.

Maar daarna heb ik er een paar nachtjes niet zo goed van geslapen. Het is wel een dichtbundel van  Isis, ze heeft er haar ziel en zaligheid ingelegd, haar gedichten zijn haar zielenroerselen.  Wat zegt die titel? Waarom gebruikt ze deze woorden? Uit ervaring weet ik hoe dichters de woorden en zinnen kiezen, aan woorden schaven, de zinnen veranderen en de volgorde van het gedicht volledig om kunnen gooien.

Lees verder

WILLEMIENHOLTERMAN.NL

Anthonie van Dyck Straat 2
7412 RM  DEVENTER

WILLEMIENHOLTERMAN.NL - COPYRIGHT © 2018 ITHH.NL