Omslag voor dichtbundel

Een vraag van Isis;

Zou jij de omslag voor mijn dichtbundel willen maken die binnenkort wordt uitgegeven? 

De titel zal;  ” Maak me als was” worden. En ik heb voorkeur voor de kleur donker roze.

Mijn antwoord was:  wat fijn dat je het aan mij vraagt, en ik ga er mijn best voor doen.

Maar daarna heb ik er een paar nachtjes niet zo goed van geslapen. Het is wel een dichtbundel van  Isis, ze heeft er haar ziel en zaligheid ingelegd, haar gedichten zijn haar zielenroerselen.  Wat zegt die titel? Waarom gebruikt ze deze woorden? Uit ervaring weet ik hoe dichters de woorden en zinnen kiezen, aan woorden schaven, de zinnen veranderen en de volgorde van het gedicht volledig om kunnen gooien.

Voor mijn gevoel moet de cover van een bundel al een onbewust inkijkje zijn van wat de schrijver wil zeggen. Kan ik een cover maken waarmee dat gaat gebeuren? maar vooral, kan ik iets maken waar Isis zich in kan vinden? Lastig, lastig, lastig.

Mijn ervaring met creëren is, dat als ik intuïtief met inkt en rollers in de weer ga, ik er kom. Alleen de kleur en het formaat  stond een beetje vast. De titel? die had ik voor het gemak maar even opzijgezet . Het is dan alsof het me dan wordt gegeven, een vorm van inspiratie dus. 

Toen ik een paar vellen had gedrukt, wist ik: hier zit er één bij. Nu kan Isis kiezen. 

Gelukkig is ze er blij en tevreden mee.

Ik wens haar succes met haar mooie dichtbundel.

WILLEMIENHOLTERMAN.NL

Anthonie van Dyck Straat 2
7412 RM  DEVENTER

WILLEMIENHOLTERMAN.NL - COPYRIGHT © 2018 ITHH.NL