Kunstwerkjes maken voor Pakje Kunst

Wil je meedoen met pakje kunst werd mij gevraagd,  20 tot 25 kleine kunstwerkje maken naar eigen techniek/materiaal keuze. Formaat 6 bij 9 cm. Passend in een doosje zo groot als een sigarettenpakje. Met informatie en motivatie van de kunstenaar.

Weer werken met de drukpers is een genoegen. Het worden kleine monoprint 6/9cm. Het afdrukmateriaal daarvoor is nooit ver weg, de kleuren vinden zichzelf, door de verschillende drukgangen. In deze serie staat de natuur centraal en het drukmateriaal vond ik in de tuin.

Tijdens het maken stel ik me voor hoe iemand een pakje uit de automaat zal trekken en het geluk of de pech heeft een kunstwerkje van mij te krijgen. Zal het een verrassing zijn of teleurstelling? Wat het ook zal zijn, ik heb er erg mijn best op gedaan.

Zelf trek ik ook wel eens een pakje kunst, nu alleen nog maar uit de automaat in Deventer maar als ik eens in Zwolle, Enschede, Leeuwarden of misschien eens in Groningen zal zijn, zal ik de weerstand  denk ik niet kunnen weerstaan om een kunstgokje te wagen. Wel altijd uit voorzorg 2 keer 2 euro bij je hebben.

Een Pakje Kunst is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in  de eigen regio. Voor € 4,- trek je een pakje uit de automaat en daarin zit een uniek werkje. De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en te koop in oude mechanische sigarettenautomaten. In een doosjes kan je iedere kunstvorm tegenkomen. Je trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend[in], als iets extra’s bij een bos bloemen of een fleswijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, et cetera.

Pakje Kunst is een initiatief van de Tilburgse kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen. In Deventer vind je de automaat bij boekhandel Praamstra. Aan de muur op de 1e etage bij de kunstboeken.

WILLEMIENHOLTERMAN.NL

Anthonie van Dyck Straat 2
7412 RM  DEVENTER

WILLEMIENHOLTERMAN.NL - COPYRIGHT © 2018 ITHH.NL