Vrijwilliger in de Plantweerd

Wat wij in de Plantweerd als vrijwilliger aan het doen zijn.

De Plantweerd heeft weer een warme droge periode achter de rug. Maar na een paar flinke regenbuien ziet het er weer groen uit. Die regenbuien hebben ook de nieuwe infobordjes een beetje aangetast. De bevestiging is nog niet optimaal, daar werken we aan. Wij als vrijwilligers kregen het idee om de gebruikers van de Plantweerd iets meer te kunnen bieden dan alleen een schoon wandelpad. Er is zoveel te zien, waarover we onze eigen enthousiasme graag met U willen delen.  Dit is de eerste keer dat we deze Plantweerd  expositie hebben geplaatst. Met de volgende zijn we bezig. Als iemand ons met deze activiteit wil helpen, bent U van harte welkom. 

Wat voegen we toe.

13 palen van een meter hoog, gebruiken we als een soort expositie plek waarop we borden hebben geplaatst waar geplastificeerde foto’s op zijn bevestigd. De eerste expo. zijn foto’s van bloemen die op dat moment  bloeien. Met een stukje tekst over de plant en de reden waarom het daar staat, hopen we bezoekers van de Plantweerd te enthousiasmeren en hun interesse te wekken voor al het moois wat er te zien is. Ook zijn we in gesprek met een openbare school in de buurt, om kinderen iets over de tuin te vertellen en ze iets te laten maken, dat we dan weer als een expositie kunnen tonen in de tuin.

We werken nu met 7 vrijwilligers en hebben 1 maal in de maand een ochtend hulp van 4 mannen van het groenbedrijf, waar we heel blij mee zijn.

Het blijft een prachtige groenstrook in de Ruysdaelstraat. Wij blijven ons best doen.

De vrijwilligers.

Plantweerd expositie

Hopelijk geniet U van deze tuin, De Plantweerd.

Omdat de natuur steeds veranderd is er elk jaargetijde veel te genieten en steeds anders, het is daarom aardig om regelmatig door De Plantweerd te wandelen.  

De vrijwilligers doen hun best om het zo goed mogelijk te onderhouden,maar willen ook graag iets toevoegen aan de belevingswereld van deze plek.

Op13 palen exposeren wij foto’s / tekeningen/teksten of iets anders wat met De Plantweerd  te maken heeft en U/ jullie hopelijk nog meer kijkplezier geeft.

Dit is een proefexpositie waar we foto’s laten zien van bloemen/ struiken of bomen waar wij iets meer over willen vertellen en die nu te zien zijn.

Mocht U zelf een idee hebben om eens de expositie te “verzorgen” laat het ons dan weten.

De vrijwilligers van De Plantweerd   

WILLEMIENHOLTERMAN.NL

Anthonie van Dyck Straat 2
7412 RM  DEVENTER

WILLEMIENHOLTERMAN.NL - COPYRIGHT © 2018 ITHH.NL