Workshop met groep 8 en openluchtexpositie Plantweerd  Deventer

Dit zijn de resultaten van de workshop met:  natuurlijke materialen drukwerken maken. Deze workshop hadden we op 1 november j.l.  met leerlingen, docenten en vrijwilligers van de Plantweerd. Belangrijk hierbij is de bewustwording van leerlingen voor het groen in hun eigen omgeving. 

We hebben over de tuin Plantweerd verteld, dat naast de school gesitueerd is, en wat we als vrijwilligers hier zoal doen.  En hoezeer we er zelf van genieten. Tijdens de wandeling door de Plantweerd, zochten de leerlingen materialen, die ze in de klas met behulp van een drukpers en inkt op papier af zouden gaan drukken. Voor we deze wandeling gingen maken, gaven we uitleg wat we zouden gaan doen en wat we dus gingen zoeken. Er werden in groepjes van twee samengewerkt. Het werd een interessante wandeling, met werkelijk geïnteresseerde leerlingen. 

Van de gevonden materialen bijv. bladeren, veertjes, zaaddozen, bloemen en takjes, hebben ze terug op school , eigen composities van dit materiaal gemaakt en dat met behulp van drukinkt en de drukpers kunstwerkjes gemaakt. De leerlingen hebben hier hun ervaring in poëtische tekst aan toe gevoegd. Middels een mooie samenwerking met groep 8, docenten en vrijwilligers hebben we een bijzondere leerzame morgen gehad, en de resultaten waren zeer verrassend. Zo mooi dat we de gesealde kunstwerkjes op 13 palen gaan exposeren, verspreid door de tuin, en zo een openluchttentoonstelling krijgen. 

WILLEMIENHOLTERMAN.NL

Anthonie van Dyck Straat 2
7412 RM  DEVENTER

WILLEMIENHOLTERMAN.NL - COPYRIGHT © 2018 ITHH.NL